Litt om Yoga

Yoga har fungert i flere tusen år. Hvorfor det?
Her er noen dokumenterte vanlige effekter av hva en regelmessig yogapraksis kan gjøre for deg


Øke fleksibilitet i kropp og sinn   

Øke styrke i kropp og sinn              

Øke tilstedeværelse i kropp og sinn

Redusere stressnivå                         

Gi ro og nærhet i egen pust             

Styrke evnen til å takle hverdagens utfordringer med et lettere sinn

Bedre kroppens hormonbalanse

Bedre fordøyelsen

Bedre konsentrasjon

Gi økt letthet og glede

Redusere og forebygge hjerte- og karsykdommer

Helbrede og forebygge angst og depresjon


.

Informer læreren om du har en skade, er syk eller gravid. Det er viktig for å kunne ta best mulig vare på deg under klassen.
Yoga er medisin - det er sterke saker! Og kanskje treger du å modifisere øvelser.
Vi har matter og utstyr til utlån. Om du går på yoga fast vil vi alikevel anbefale deg til å investere i egen yogamatte. Det er en spesielt god følelse, og er både hygienisk og inspirerende


I Yoga arbeider vi også med å snu prana (energiflyten i kroppen) oppover, og det å drikke vil føre den ned igjen.
Ingen er for stive til å gjøre Yoga. Yoga er et møte med deg selv - der du er - ingenting å få til eller å mestre (selv om du helt sikkert både mestrer og får det til etterhvert, og har det kjempegøy i tillegg). 

Drikk mye før timen, og la vannflasken stå til etter timen. Vi fordyper oss i pust og å avbryte med drikke, tar fokuset bort fra det vi driver med. Ingen regler er uten unntak, selvfølgelig - kjenn på hva som er riktig for deg i dag. Vi i yoga jobber også med å snu prana (energiflyten i kroppen) oppover, og det å drikke vil føre den ned igjen.

Namasté er en hilsen vi avslutter klassene med. Det er også en vanlig måte å hilse og vise respekt på forskjellige plasser i verden. Det er i all hovedsak en gest som anerkjenner lyset og essensen i den/de andre og deg selv og at vi alle kommer fra den samme kilden.

.

Om Yoga


Ordet Yoga stammer fra Sanskrift og betyr forening, eller det å bringe sammen. 


Yoga er en form for trening som inkluderer kropp, sinn og sjel - en praksis som samler oss og lar oss bit for bit, nærme oss en samstemt helhet.


Yoga inkluderer fysiske stillinger (asanas) og pust (pranayama), og beskrives som "et svært mangfoldig fenomen". Tross for mangfoldet er det likevel noen fellesnevnere, da yoga handler om konsentrasjon og fokusering, samt om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon. Oppnå stillhet og uforanderlighet. 


Yoga virker rensende på kroppen og nervesystemet - samlende på vårt mentale og emosjonelle og gjør oss både sterkere og smidigere, båre i kropp og bevissthet. 


Yoga er for alle, uansett størrelse, alder, kjønn, erfaring og form, og er et ærlig møte med deg selv. Der du er, akkurat nå!


Yoga utfordrer alle på forskjellige måter - det er dét som gjør yoga så unikt. Du kan bruke det som trening, eller en utviklingsvei - valget er ditt og det kan endre seg underveis.


Det finnes mange former for yoga - og de blir presentert ulikt av de forskjellige lærerne. Det finnes sikkert en type eller lærer som passer for deg og den du er. Prøv ut så mye du kan!